Actim® Partus

Nopealla ja helpolla testillä voi luotettavasti sulkea pois ennenaikaisen synnytyksen riskin.

Actim Partus -testi mittaa ennenaikaisen synnytyksen riskiä

Suurimmalla osalla odottavista äideistä on supistelua raskausaikana, mutta vain 10 prosentin kohdalla ennenaikaisen synnytyksen riski on koholla. Aidon riskin tunnistaminen on tärkeää, jotta äitiä ja vauvaa voidaan tarvittaessa valmistella mahdolliseen ennenaikaiseen synnytykseen. Actim Partus on kotimainen pikatesti, joka auttaa tunnistamaan kiireellistä hoitoa tarvitsevat äidit nopeasti ja luotettavasti.

Miten Actim Partus toimii?

Kohdun kudos tuottaa raskauden aikana synnytystä ennakoivaa proteiinia. Jos ennenaikaisen synnytyksen riski on olemassa, supistusten myötä sikiökalvon kerrokset irtoavat toisistaan ja fosforyloituneen proteiinin määrä kohdunkaulassa lisääntyy. Actim Partus mittaa tämän synnytystä ennakoivan proteiinin määrää lääkärin ottamasta vanutikkunäytteestä.

Testi on hyvin yksinkertainen ja turvallinen tehdä. Testiin ei tarvitse varautua etukäteen, eivätkä siemenneste, virtsa, emätineritteet, liukasteet tai pesuaineet vaikuta testitulokseen. Testiä voidaan käyttää 22. raskausviikosta lähtien. Tuloksen saa viidessä minuutissa. Negatiivinen tulos kertoo, että riski ennenaikaiseen synnytykseen on todella pieni.

Actim Partus 10 test kit 2019