Tietoa meistä

Kotimainen Medix Biochemica on raskausajan diagnostiikan uranuurtaja

Medix Biochemica on suomalainen bioteknologiayritys, joka kehittää, tuottaa ja markkinoi diagnostisia pikatestejä terveydenhuollon ammattilaisille koko maailmassa. Yrityksen pikatestiliiketoiminta on erikoistunut naisten terveyteen ja erityisesti raskauden komplikaatioita selvittävään testaukseen.

Kotimaiset Actim-testit tarjoavat terveydenhoidolle uraauurtavia ratkaisuja raskausajan komplikaatioiden testaukseen. Esimerkiksi Actim PROM -testi on parantanut ratkaisevasti ennenaikaisen lapsivedenmenon diagnostiikkaa. Viimeisten 20 vuoden aikana Actim-testejä on käytetty lähes seitsemän miljoonaa kappaletta varmistamaan odottavien äitien ja vauvojen turvallisuutta kaikkialla maailmassa.

Medix Biochemican pääkonttori sijaitsee Espoossa, ja sen testit valmistetaan omalla tehtaalla Joensuussa. Yritys työllistää noin 90 biotekniikan ammattilaista. Vuonna 1985 perustetun yrityksen omistaa Minervasäätiö, joka on voittoa tavoittelematon lääketieteelliseen tutkimukseen keskittyvä säätiö. Yrityksen tuotot menevät siis perustutkimukseen. Medix Biochemica noudattaa korkeimpia mahdollisia kansainvälisiä laatustandardeja.