Mikä huolettaa?

Mikä huolettaa? Raskaus korona-aikana, Pregancy during coronavirus outbreak

Poikkeusajan lapsi – millaista on raskaus korona-aikana?

Raskaus on odottavalle äidille aina jännittävää. Erityisen jännittävää se on nyt, kun koronapandemia tuo uusia rajoituksia arkeen ja sairaaloiden toimintaan.

Mikä huolettaa?

Viisi tärkeää kysymystä keskenmenosta

Keskenmeno on raskauden surullisin komplikaatio. Valitettavasti useampi kuin joka kymmenes raskaus päättyy keskenmenoon, kuitenkin yleensä ennen 13. raskausviikkoa. Keskenmenosta kannattaa puhua, sanoo professori, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Oskari Heikinheimo.

Mikä huolettaa?

Maailmassa liian aikaisin

Kun synnytys käynnistyy ennen laskettua aikaa, odottavaa äitiä jännittää ja pelottaa. Matka synnyttämään on stressaava ja täynnä yllätyksiä, mutta päämäärä sitäkin arvokkaampi.

Mikä huolettaa?

Kuusi tärkeää asiaa lapsivedenmenosta

Joillakin äideillä lapsivesi tulee vauhdilla synnytyksen yhteydessä, kun taas toisilla vettä tihkuu ulos jo viikkoja ennen laskettua aikaa. Ennenaikainen lapsivedenmeno ei ole tiettyjen raskausviikkojen jälkeen mikään katastrofi, mutta sitä kannattaa pitää silmällä. HUS:n Naistenklinikan perinatologi, erikoislääkäri Vedran Stefanovic vastaa raskaana olevien tärkeisiin kysymyksiin ennenaikaisesta lapsivedenmenosta.

Mikä huolettaa?

Heitä olikin kaksi

Anninan kaksostytöt kehittyivät kohdussa eri tahtia ja syntyivät keskosina. Stressiä lievittääkseen hän kirjoitti lääkäreille listoja mieltä painavista kysymyksistä.